Spring naar content

Culinaire Tour langs Vrijwaard-locaties op 17 maart 2018

Een feestelijk voorgerecht in Westhoek, een heerlijk soepje in het Paviljoen van Toen, een hoofdgerecht in Ten Anker, een heerlijk dessert in de fitnessruimte in Huis ter Duin en tenslotte koffie in De Golfstroom? Dat kan tijdens de Culinaire Tour langs Vrijwaard-locaties in Den Helder op zaterdag 17 maart 2018, tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Die  week is hét moment om te laten zien wat professionals in zorgorganisaties dagelijks doen: namelijk met hart en ziel in zorg en welzijn werken.

Met de Culinaire Tour opent Vrijwaard weer haar deuren zodat u kennis kan maken met de organisatie en de culinaire kunsten van de koks. Wegens groot succes in voorgaande jaren staat deze smakelijke activiteit opnieuw op het programma. De tour gaat zaterdag 17 maart om 12.00 uur ‘s middags van start en kan wandelend, fietsend of met een pendeldienst worden afgelegd.

Programma Culinaire Tour

De Culinaire Tour start bij locatie Westhoek en gaat vervolgens naar andere locaties in het centrum en dan via Nieuw Den Helder naar De Schooten. De route en het menu zijn als volgt:

  1. Westhoek, Westgracht 72k: feestelijk voorgerecht van duo met serranoham en gerookte zalm, aardappelsalade met een kruidendressing
  2. Paviljoen van Toen, Borneolaan 1 – huisgemaakte tomatensoep met basilicumroom
  3. Restaurant tijd, Ten Anker, Timorlaan 139: heerlijk hoofdgerecht van gestoofd Texels rundvlees, pommes duchesse, rode kool, zoete aardappeltjes
  4. Fitnessruimte in Huis ter Duin, Bremstraat 155: dessert van de chef
  5. ’t Landhuis, Scheldestraat – fotomoment
  6. Ontmoetingscentrum De Soos, De Golfstroom, De Garst 3 – koffie met bonbon, trekking loterij en live muziek

Om van locatie naar locatie te gaan kunt u gebruik maken van onze pendeldienst. Gaat u liever wandelen, dan hebben wij een leuke routekaart waar u gebruik van kunt maken.

Kaarten

Kaarten voor de culinaire tour kosten € 15,00 per persoon –  inclusief eventueel vervoer en loterijticket – en zijn vanaf 1 maart 2018 verkrijgbaar bij het Paviljoen van Toen en het restaurant van De Golfstroom en Ten Anker. De drankjes die per locatie genoten worden, kunt u in De Golfstroom afrekenen. Wees er snel bij voor een kaart, want op is op!

Heeft u vervoer nodig naar het startpunt bij Westhoek? Dat kunt u bij de kaartverkoop opgeven, zodat wij zorgen dat u thuis wordt opgehaald.

Oproep – Weg met de eenzaamheid!

Kent u iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken? Die vaak alleen is en behoefte heeft aan sociale contacten? Nomineer die persoon om mee te gaan met de Culinaire Tour!  

Vrijwaard geeft 15 kaarten voor de Culinaire tour weg aan ouderen die bijvoorbeeld door eenzaamheid wel een uitje kunnen gebruiken. Heeft u een buurvrouw, een vriend, kennis of familielid die u een middag vol gezelligheid en culinaire lekkernijen wil bezorgen? Nomineer deze persoon dan  via communicatie@vrijwaard.nl en geef aan waarom u vindt dat hij of zij een kaart voor de culinaire tour verdient. Degene die uitgeloot worden, ontvangen hierover bericht.

Alle activiteiten bij Vrijwaard in de Week van Zorg en Welzijn 2018

Dinsdag 13 maart
Bingo – Restaurant Tijd, Ten Anker – 15.00 uur – kosten: € 1,- per bingokaart, excl. consumpties

Donderdag 15 maart:

Handmassageochtend  –  10.00-11.15 uur – De Soos, De Golfstroom – Kosten: gratis, voor de consumpties gelden normale prijzen.

Feestelijke driegangenmaaltijd tussen de middag in alle locaties en in de wijk

Vrijdag 16 maart:
Nationale Pannenkoekendag, samen met Stichting Present  –  voor de bewoners in alle locaties.

Zaterdag 17 maart:
Culinaire Tour langs Vrijwaard-locaties – 12.00-14.30 uur – startpunt Westhoek

Scroll naar boven
X