Spring naar content

"Fijn dat ik er voor cliënten en mantelzorgers kan zijn"

Danique de Klein, verpleegkundige

Zorg-142 Samen bed opmaken
Werken bij Vrijwaard

Danique werkt sinds 2017 als verpleegkundige bij Vrijwaard. Ze is te vinden op locatie ’t Landhuis, waar de bewoners in maart 2018 hun intrek namen. Daarnaast heeft ze bereikbaarheidsdienst bij het mobiel verpleegkundig team, waardoor ze af en toe ook op andere locaties van Vrijwaard en in de wijk komt.

Danique: ”Mijn werk is daardoor heel divers, de afwisseling vind ik erg leuk. In september 2018 ben ik gestart met de opleiding HBO-V. Deze opleiding wilde ik al gaan doen. Toen Vrijwaard mij hiervoor benaderde, dacht ik: dit is mijn kans die ik moet pakken.”

'Op mijn plek in de ouderenzorg'

Of ze met HBO-V straks liever niet in een ziekenhuis gaat werken? Danique: “Ik zit hier wel op mijn plek. Het leuke hier is dat je mensen langer ziet dan in een ziekenhuis. Je bouwt een band op met cliënten en mantelzorgers. Ik vind het fijn dat ik er voor ze kan zijn. Ik werk op een locatie voor kleinschalig wonen waar we persoonsgerichte zorg geven. Ik zie mensen hier opknappen doordat ze de regie hebben. Een cliënt zat in een rolstoel toen hij hier kwam wonen. Inmiddels is gaat het beter met hem, hij loopt en lééft weer. Hier kunnen cliënten zelf bepalen wat ze gaan doen en wanneer. Ook proberen we hun laatste wensen te vervullen. Zo wil een cliënte van 95 nog heel graag een keer zwemmen. We zijn ermee bezig om die wens binnenkort te laten uitkomen.”

Betrokken collega's

Danique werkte voor een andere zorgorganisatie toen ze las over kleinschalig wonen. Hierbij runnen cliënten met een zorgvraag samen een huishouden, met een gezamenlijke huiskamer en ieder een eigen appartement. Deze visie sprak haar aan. Toen ze hoorde over t Landhuis, de nieuwste locatie voor kleinschalig wonen, heeft ze een open sollicitatie naar Vrijwaard gestuurd. Inmiddels werkt ze in een fijn team waar ze goed op kan bouwen. Danique: “Er heerst een fijne sfeer, ook in het verpleegkundig team waar ik deel van uitmaak. Iedereen is betrokken.”
Wil je ook net als Danique aan de slag als verpleegkundige bij Vrijwaard? Kijk dan voor de actuele vacatures. Of stuur een open sollicitatie.

Updates coronavirus 2022

Description text

Scroll naar boven
X