Spring naar content

"Ik ga met plezier naar mijn werk, hoe vroeg de dag ook begint"

Netty Jager, helpende

vacature verpleegkundige

Netty straalt wanneer ze over haar werk bij Vrijwaard praat. Ze heeft als helpende een prachtige baan waar ze veel voldoening uit haalt. Met een achtergrond in de horeca had ze tot een paar jaar geleden nooit kunnen denken dat ze de stap naar de zorg zou maken. Ze is in 2008 bij Vrijwaard als invalkracht in de keuken gestart. Eerst werkte ze in locatie De Golfstroom, later in locatie Ten Anker. Na een aantal jaren in de keuken zag Netty nog weinig toekomst in haar werkzaamheden. De vraag was hoe nu verder.

Overstap naar de zorg

Toen vroeg iemand van HR haar of de zorg iets voor haar was. De zorg? Nou nee, dat leek als horecamens niets voor haar. Toch stemde ze in om een dag te gaan proefdraaien als cliëntondersteuner. Een schot in de roos, want de zorg bleek juist wél bij Netty te passen.

“Geen dag is hetzelfde”

Netty: “Het ging gewoon vanzelf, het werk vond ik meteen leuk.” En voor ze het wist ging Netty werken en leren als cliëntondersteuner. De opleiding rondde ze met succes af en ze bleef daarna met plezier werken als cliëntondersteuner in Ten Anker. Daarna is ze naar de nieuwe locatie 't Landhuis gegaan. Netty: “Ik haal zo veel voldoening uit mijn werk, geen dag is hetzelfde. De afwisseling, de mensen en de verhalen die ze je vertellen, ik vind het zo leuk. Ik ga nu met plezier naar mijn werk, hoe vroeg mijn dag ook begint.”

Doorleren in de zorg

Ze had nooit verwacht dat ze de stap naar de zorg zou zetten en hiermee ook door zou gaan. Maar het is de beste stap die ze gezet heeft. Netty: “Ik loop nu op wolken, want ik kreeg de kans om door te leren voor de functie helpende met medicatie. Deze opleiding doen was echt een droom die uitkomt.”

Sinds december 2017 zit Netty weer een dag per week in de schoolbanken en sinds maart 2018 werkt ze in de nieuwe locatie ’t Landhuis. Netty: “Dat wilde ik heel graag, dus was blij dat er daar plaats voor mij was. De overgang naar een kleinschalige woonlocatie was even omschakelen. De zorg blijft hetzelfde, maar je krijgt meer huishoudelijke taken en je blijft meer op een plek.”

Updates coronavirus 2022

Description text

Scroll naar boven
X