Spring naar content

Vrijwilligerswerk bij Vrijwaard

Omring, Thuis 14, Vrijwaard, Vrijwilliger, Jopie Biersteker, locatie Westhoek

Als vrijwilliger maak je het verschil

Wil je graag iets voor een ander doen? Bij Vrijwaard zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Bij Vrijwaard doe je dankbaar werk vol afwisseling. Er is voor ieder wat wils. Muziek, activiteiten, restaurants, sport en bewegen, vervoer, evenementen. Het is een greep uit de functies die allemaal van onschatbare waarde zijn.  Je maakt al een verschil door alleen al een wandeling met een cliënt te maken.

Dankzij de betrokkenheid van onze vrijwilligers is er zoveel meer mogelijk op het gebied van welzijn en service. Denk aan het vervoer naar de dagopvang of de bezorging van maaltijden aan huis. Vrijwilligers zijn hierdoor een onmisbaar onderdeel van Vrijwaard. Daarom investeren wij graag in een goede samenwerking.

Het vrijwilligerswerk bij Vrijwaard is onder voorwaarden weer gestart. Dat vinden we ontzettend fijn, vooral voor onze bewoners die de vrijwilligers zo lang hebben moeten missen. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor zorg en welzijn.

Aan vrijwilligers is uitleg gegeven onder welke voorwaarden bepaalde activiteiten weer uitgevoerd worden, alsmede over de richtlijnen en risico’s van het vrijwilligerswerk. Het besluit om weer vrijwilligerswerk te doen is aan de vrijwilligers zelf. Belangrijk is dat zij zich goed voelen bij hun inzet.

Er gelden de volgende uitgangspunten voor het vrijwilligerswerk:

  1. Vrijwilligers en alle betrokken medewerkers van de activiteit zijn gezond en hebben geen klachten passend bij corona;
  2. De voorgeschreven hygiënische maatregelen van Vrijwaard en het RIVM worden gehanteerd. De activiteitenbegeleiders op de locaties geven uitleg hierover;
  3. Vrijwilligers dragen een mondkapje
  4. Er zijn geen verdenkingen op besmetting op de locaties.

Bij vragen of twijfels over vrijwilligerswerk bij Vrijwaard kan contact opgenomen worden met de coördinator vrijwilligerswerk, via info@vrijwaard.nl of 0223-680824.

Voordelen vrijwilligerswerk bij Vrijwaard

  • Een waardevolle vrijetijdsbesteding waarin je écht iets kan betekenen voor een ander
  • Je doet veel contacten op. Met cliënten , mantelzorgers, medewerkers en andere vrijwilligers
  • Begeleiding door een vrijwilligerscoach
  • Je doet werkervaring op. Bijvoorbeeld als opstap naar betaald werk
  • Je besteedt zo aandacht aan je persoonlijke ontwikkelingen
  • Fijn bezig zijn met iets dat bij je past

Ook vrijwilliger worden?

Je bent van harte welkom. Het is ook mogelijk om eens mee te lopen met een activiteit of project om zo een indruk te krijgen van de werkzaamheden.

Wil je weten welke vrijwilligersvacatures we momenteel hebben? Ga dan naar www.noordkopvoorelkaar.nl.

Vragen of meteen aanmelden als vrijwilliger?

Heb je vragen over het vrijwilligerswerk? Zijn er op het moment geen vacatures, maar wil je je wel aanmelden als vrijwilliger?
Neem dan contact op met 0223-68 08 24 of info@vrijwaard.nl.

Daarnaast zijn er op de locaties van Vrijwaard vrijwilligerscoaches aanwezig voor begeleiding en vragen. 

Scroll naar boven
X