Spring naar content
wonen

Kleinschalig wonen in Den Helder

 

Wanneer het voor u niet meer mogelijk is om zelfstandig te wonen, dan kunt u bij Vrijwaard kleinschalig wonen in Den Helder met de beste zorg. Kleinschalig wonen is geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis voor wanneer u een lichamelijke zorgvraag heeft of een vorm van dementie. Wij bieden een huiselijke plek waar ruimte is voor privacy, rust en ontmoeting.

U woont in een groep van 6 tot 9 bewoners, ondersteund door zorg, verpleging en activiteiten. U heeft een eigen appartement en er is een gezamenlijke huiskamer.

 

Omring, Vrijwaard, locatie Westhoek, Dani Dragan, bewoonster mevrouw de Jong

U houdt de regie

De nadruk van kleinschalig wonen ligt op wat u nog wél kunt. Of dat nu om persoonlijke verzorging of het huishouden gaat. Als bewoner kunt u zoveel mogelijk uw eigen keuzes blijven maken. Samen met andere bewoners, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers bepaalt u wat er gebeurt in huis. Vrijwaard is hierin ondersteunend. Wij helpen u om zoveel mogelijk uw eigen leven te blijven leiden en houden rekening met wat u gewend bent. Bijvoorbeeld met hoe laat u naar bed gaat en weer opstaat.

Vertrouwd en veilig

In de kleinschalige woonlocaties van Vrijwaard werken we met kleine, vaste teams van deskundige medewerkers die 24 uur per dag voor u klaar staan. Zij en de vrijwilligers kennen de bewoners, hun levensverhalen en de familie. Zo voelen ze goed aan wat nodig is voor de beste persoonlijke zorg. Dat geeft u als bewoner of familie een vertrouwd en veilig gevoel. We werken nauw samen met familie en betrekken hun bij alles wat we doen. Samen kunnen wij meer.

 

Indicatie CIZ voor kleinschalig wonen

Om kleinschalig te komen wonen heeft u een indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) nodig. Het CIZ is bereikbaar op 0900-24 92 492 of via de website www.ciz.nl.

Zodra de indicatie is afgegeven stelt het CAK op basis van uw inkomen een eigen bijdrage vast. Het eerste half jaar geldt een vaste (lage) eigen bijdrage, daarna wordt de definitieve eigen bijdrage vastgesteld met een hoogte afhankelijk van uw inkomen.

Indien nodig kan Vrijwaard u helpen bij het aanvragen van een indicatie. U kunt ons daarvoor bellen op 0223-68 08 24.

 

Vrijwaard locaties voor kleinschalig wonen

Onze locaties voor kleinschalig wonen zijn verspreid over verschillende wijken in Den Helder. Ze richten zich elk op een specifieke groep bewoners.

Voor meer informatie over wonen met zorg bij Vrijwaard kunt u contact opnemen met onze zorgconsultent, bereikbaar via 0223-68 08 24 of zorgconsulent@vrijwaard.nl.

 

Scroll naar boven
X